لیست اختراعات عماد رعايائي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1391/11/09
خلاصه اختراع:

از اين دستگاه براي آزمايشات شبيه سازي مخازن نفت و گاز استفاده ميشود و آزمايشاتي مثل تعيين تخلخل و تراوايي سنگ مخزن ,اندازه گيري راندمان جاروبي و روشهاي ازدياد برداشت از آن جمله اند. با توجه به حجم بالاي مغزه هاي نفتي در صف انتظار انجام چنين آزمايشاتي كه گاه بعلت حجم بالاي درخواست تا يك سال در نوبت ميماند لزوم طراحي مغزه نگهداري كه انجام آزمايشات را تسريع بخشد ضروري مينمايد.دستگاههاي مغزه نگهدار متداول بعلت نياز به باز و بسته كردن كامل دستگاه براي جايگزيني مغزه جديد (گاه تا چندين روز) و همينطور به جهت رفع نشتي براي كار در فشار بالا(10000psi) ,جايگزيني مغزه جديد و خارج كردن مغزه زمان ميبرد. در دستگاه حاضر با استفاده از طراحي جديد ديگر نيازي به بازو بسته كردن دربها و تخليه سيال واسط اعمال كننده فشار پوش(Confining pressure) نبوده و زمان تعويض مغزه تا چند ده برابر كاهش و به كمتر از 30 ثانيه رسيده است.بدين منظور غلاف وايتوني اعمال كننده فشار از داخل مغزه نگهدار در جاي خود ثابت شده و مغزه از طريق يك پيستون شناور و متحرك در جاي خود قرار گرفته و تنها بافشار دست و بدون هيچ ابزاري تا فشار بالاي 10000 psi آب بندي ميگردد.فشار اعمال شده در پشت غلاف علاوه بر اعمال فشار پوش بطور غير مستقيم وظيفه آب بندي سيستم را برعهده داشته و وروديهاي سيستم را كنترل مينمايد. دستگاه پس از طراحي توسط cnc از استيل 316 تراش و آماده گرديده و درحال حاضر در چندين مركز در حال بهره برداري ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/28
تاریخ ثبت: 1392/02/07
خلاصه اختراع:

طي ساليان اخير رشد سريع و چشمگير صنايع گوناگون از يك سو و ازدياد جمعيت، افزايش بي‌رويه مصرف انرژيهاي تجديدناپذير و كاهش اكتشافات مخازن نفت و گاز از سوي ديگر جهان را با بحران تازه‌اي در خصوص تأمين انرژي مورد نياز صنايع مرتبط مواجه نموده است. به علاوه با كاهش ذخاير نفت سبك و افزايش قيمت نفت، توليد از مخازن نفت سنگين افزايش يافته است. همانطور كه نشان داده است ذخاير قابل توليد نفت سنگين و قير طبيعي زمين بيش از ذخاير نفت سبك باقي مانده آن است. به همين دلايل به نظر مي‌رسد نفت سنگين منبع اصلي و استراتژيك انرژي در قرن جديد به شمار مي‌آيد. همچنين با توجه به وجود مخازن نفت سنگين در ايران، بكر بودن اين مخازن، عدم توليد از آنها، افت توليد مخازن نفت سبك در آينده نزديك، افزايش مصرف داخلي، بالا رفتن تقاضاي جهاني نفت و حفظ ثبات توليد در اوپك ضرورت انجام مطالعات دقيق آزمايشگاهي و ميداني براي بررسي بهترين روش توليد از اين مخازن جهت شناسايي و بكارگيري فن‌آوريهاي استحصال اين نوع مخازن و تسريع در توسعه و بهره‌برداري از آنها را ايجاب مي‌نمايد. فرآيند تزريق تناوبي بخار و حلال(Steam Over Solvent Process) به عنوان جديدترين روش ازدياد برداشت در مخازن نفت سنگين كاربرد دارد. كاربرد اين روش در مخازن نفت سنگين كربناته ايران از اهميت ويژه اي برخوردار است.دستگاه مذكور به نحوي طراحي شده است كه مي توان در آن از مزاياي دو روش ازدياد برداشت بصورت همزمان استفاده كرد. اين دو روش عبارتند از : 1- تزريق بخار (روش حرارتي) 2- تزريق حلال (روش غيرحرارتي) نحوه كار اين دستگاه آزمايشگاهي به اين صورت است كه ابتدا يك توده بخار به درون مغزه تزريق مي شود كه در نتيجه اين عمل بر اثر مكانيسم انبساط نفت، مقداري از نفت باقيمانده مخزن توليد مي گردد. در مرحله بعد جهت استفاده از مزاياي تزريق گاز از جمله كاهش گرانروي نفت، يك توده مشخص از حلال (به فرم گاز) به مغزه تزريق مي شود. در پايان هم جهت بازيابي حلال استفاده شده و استفاده بيشتر از مزاياي تزريق بخار ، توده ي ديگري از بخار به مغزه تزريق مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/22
تاریخ ثبت: 1392/02/07
خلاصه اختراع:

عنوان: دستگاه جداسازي و ذخيره سازي دي اكسيد كربن توليد شده در طي فرآيند احتراق درجا زمينه فني اختراع مربوط : بين رشته هاي مهندسي نفت مشكل فني: گازهاي گلخانه اي گازهايي هستند كه منجر به گرم شدن كره زمين مي شوند. خيلي از فعاليت هايي كه انسان در سطح كره زمين انجام مي دهد باعث افزايش اين گازها مي شود و در نتيجه يكي از اثرات تراكم اين گازها صدمه ديدن لايه ازن است.حال يكي از فرآيند هايي كه منجر به توليد گازهاي گلخانه اي مي شود، فرآيند احتراق درجا مي باشد. در اين فرآيند گازهاي مختلفي ايجاد مي شود كه مهمترين آن دي اكسيد كربن مي باشد. به طور مثال در يك فرآيند احتراق درجا در حدود 20 درصد دي اكسيد كربن توليد مي شود. حال بايد دستگاهي طراحي شود كه بتواند دي اكسيد كربن را ذخيره كند تا هم از انتشار گاز هاي گلخانه اي و آسيب رساندن به محيط زيست جلوگيري كنيم و هم از دي اكسيد كربن ذخيره شده در جهت مورد نظر استفاده كرد. دي اكسيد كربن در فرايندهاي ازدياد برداشت از مخازن نفت مانند تزريق گاز و تزريق تناوبي آب و گاز كاربرد زيادي دارد. كاربرد :قابل استفاده در مراكز تحقيقاتي ازدياد برداشت نفت.

موارد یافت شده: 3